Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πως να φτιάξω διακοσμητικά φανάρια





Δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα στον κήπο, το μπαλκόνι ή οποιοδήποτε εξωτερικό σας χώρο, κατασκευάζοντας μια σειρά από διακοσμητικά φανάρια.
Είναι μια εύκολη και οικονομική λύση που θα ομορφύνει το χώρο σας, δίνοντας την ευκαιρία να αποτυπώσετε το προσωπικό σας στυλ.
Χρησιμοποιώντας παλιά κονσερβοκούτια και μια σειρά από εργαλεία, μπορείτε να αποτυπώσετε στα φανάρια οποιοδήποτε σχέδιο της αρεσκείας σας, αφήνοντας απλά τη φαντασία σας ελεύθερη!

Την ιδέα και το φωτογραφικό υλικό της απλής αυτής εφαρμογής, τα βρήκαμε στο designspongeonline.com


ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ :


παλιά κονσερβοκούτια
σφυρί
2 ξύλινες τάβλες
2 σφιγκτήρες στερέωσης
ποικιλία από καρφιά και κατσαβίδια με διαφορετικά μεγέθη και σχήματα μύτης


ΟΔΗΓΙΕΣ :



1. Ετοιμάστε τον πάγκο εργασίας βιδώνοντας τις δύο ξύλινες τάβλες κάθετα μεταξύ τους, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
Συγκρατείστε τις τάβλες σε ένα σταθερό πάγκο ή τραπέζι χρησιμοποιώντας τους σφιγκτήρες και βεβαιωθείτε ότι η όρθια τάβλα προεξέχει από τον πάγκο σε μήκος ανάλογο με το ύψος των κονσερβοκούτιων.
Ο λόγος που χρειάζεται αυτή η κατασκευή, είναι για να μπορέσετε να τρυπήσετε τα κουτιά χωρίς να λυγίζει το μέταλλο.

2. Τυπώστε σε χαρτί το σχέδιο που επιθυμείτε να αποτυπώσετε στα φανάρια και κολλήστε το με χαρτοταινία επάνω στα κουτιά.

3. Τοποθετήστε ένα κουτί στο κομμάτι τις ξύλινης τάβλας που προεξέχει. Χρησιμοποιώντας ένα καρφί τρυπήστε την επιφάνεια του στα σημεία που υποδεικνύει το σχέδιο σας, γυρίζοντας κάθε φορά το κουτί ώστε να τρυπάτε πάνω στην ξύλινη τάβλα.


4. Αφαιρέστε το χαρτί με το σχέδιο.
Χρησιμοποιήστε τώρα τα υπόλοιπα είδη από καρφιά και κατσαβίδια που έχετε και με ένα σφυρί ανοίξτε τις προϋπάρχουσες τρύπες.
Δοκιμάστε διαφορετικές μύτες για να δημιουργήσετε ποικιλία στο σχέδιο.


5. Σε περίπτωση που θέλετε να κρεμάσετε τα φανάρια, περάστε μέσα από δύο αντικριστές τρύπες ένα λεπτό σύρμα και στερεώστε το στις άκρες.
Τοποθετήστε στο εσωτερικό του κουτιού κεράκια ρεσό και τα φανάρια σας είναι έτοιμα!


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελειαα μπραβο σας, πολυ χρησιμο τωρα για το πασχα =]

Δημοσίευση σχολίου

newer post older post Home