Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

“Finca Bellavista”: ζώντας στα δέντρα της ζούγκλας




Πήγαν διακοπές στην Κόστα Ρίκα για να βρουν μια καλύβα-φωλίτσα για τον έρωτά τους, αλλά ερωτεύτηκαν και την περιοχή. Ο Ματέο και η Ερικα Χόγκαν, ένα ζευγάρι Αμερικανών από το Κολοράντο, έφτιαξαν αρχικά ένα δενδρόσπιτο και στη συνέχεια κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο χωριό με δενδρόσπιτα σε μια έκταση 2.400 στρεμμάτων μαγευτικού δάσους.
   
Πρώτος ο Ματέο ερωτεύθηκε το τροπικό τοπίο της Κόστα Ρίκα στη διάρκεια ενός ταξιδιού για σερφ και παρότρυνε τη σύζυγό του Ερικα να τον ακολουθήσει στις επόμενες διακοπές. Και οι δύο ονειρεύονταν ένα μικρό καταφύγιο στις τροπικές περιοχές της Κόστα Ρίκα για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα στο Κολοράντο. Υπολόγιζαν όμως να φτιάξουν ένα καλυβάκι ή ένα μπανγκαλόου στο δάσος της βροχής.

Οι προθέσεις τους άλλαξαν όταν εντόπισαν ένα κομμάτι γης που πουλιόταν. Η εκπληκτική ομορφιά του τροπικού δάσους ξύπνησε στο ζευγάρι την περιβαλλοντολογική του συνείδηση καθώς και οι δύο σκέφτηκαν ότι κάποιος άλλος αγοραστής ενδεχομένως θα αποψίλωνε το «οικόπεδο». «Αισθανθήκαμε ότι δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να κοπούν δένδρα» έγραψε η Ερικα Χόγκαν στην ιστοσελίδα της. «Το πρόβλημα ήταν ότι η έκταση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσαμε να αγοράσουμε. Και ένα βράδυ εγώ σκέφτηκα ότι υπήρχαν μέσα μεγάλα δέντρα και είπα: Μήπως να φτιάχναμε δενδρόσπιτα;» Το ζευγάρι σκέφτηκε να πείσει φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να επενδύσουν και να φτιάξουν δικά τους δενδρόσπιτα. Σήμερα, αρκετά δενδρόσπιτα διατίθενται και προς ενοικίαση.

Κατασκευασμένα πάνω σε ψηλά δέντρα, τα δενδρόσπιτα του χωριού δεν θυμίζουν εκείνα των παιδιών στα δέντρα της αυλής του σπιτιού τους. Διαθέτουν πολλά δωμάτια, συστήματα που συλλέγουν νερό πηγών και το διοχετεύουν με αντλίες στους κατοίκους, ενώ υπάρχει και κοινός λαχανόκηπος.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, το ζευγάρι και οι επενδυτές τους μετέτρεψαν τη Finca Bellavista, όπως ονόμασαν την ιδιόκτητη γη τους, σε ένα μοναδικό χωριό με δενδρόσπιτα, αλλά και κοινοτικό κέντρο, εξοπλισμένο με ασύρματο Internet, μπαρ και μια κατασκήνωση βάσης. «Οταν μας ζητούν να διηγηθούμε την ιστορία του χωριού δυσκολευόμαστε να το εξηγήσουμε. Η τύχη έρχεται όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία και τη σκληρή δουλειά, και έχουμε ρίξει πολλή δουλειά» γράφουν οι Χόγκαν στην ιστοσελίδα τους.

















2 σχόλια:

patty είπε...

ζητω! να ΜΟΥ το θυμηθεις, εκει μια μερα 8α παμε! κ δεν αργει πολυ αυτη η μερα!

danae είπε...

wow!!

Δημοσίευση σχολίου

newer post older post Home