Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εργαστήρι παραδοσιακού σαπουνιού ελαιόλαδου, βοτανολογίας και σπιτικού φαρμακείου από βότανα.

To Free and Real σε συνεργασία με το Εργαστήρι Επεξεργασίας Βοτάνων “Ροζμαρίνο” και την Μένη Χατζηπαναγιώτου διοργανώνει τριήμερο εργαστήριο για την παρασκευή παραδοσιακού σαπουνιού με ελαιόλαδο και κηραλοιφής για σπιτική χρήση.
Το εργαστήριο θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου.
Στο εργαστήριο επίσης θα μάθουμε πως να παρασκευάζουμε γιατρικά από βότανα αλλά και σπιτικό φαρμακείο από βότανα. Επίσης θα μάθουμε πως καλλιεργούνται, αναγνωρίζονται αλλά και τις ιδιότητες των βοτάνων.
Ακόμα θα μάθουμε να φτιάχνουμε σπιτική οδοντόπαστα Free and Real χωρίς χημικά!
Στόχος μας η αυτάρκεια. Δηλαδή, να παράγουμε όσο γίνεται περισσότερα πράγματα από αυτά που χρειάζεται ένα νοικοκυριό και να έχουμε μια ποιότητα ζωής, τέτοια όπως εμείς την εννοούμε.
Φροντίζουμε τα ζώα, τις μέλισσες, τα λαχανικά, τις ελιές και τα φρούτοδενδρα με οικολογικές μεθόδους και ότι δεν μπορούμε να το παράγουμε το ανταλλάσσουμε με τους συνοδοιπόρους μας.

Η προτεινόμενη τιμή συνεισφοράς στο εργαστήριο είναι τα 45 ευρώ και περιλαμβάνει:
  • Διαμονή στους χώρους του εγχειρήματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν μαζί μας στα δύο μας yurt.
  • Διατροφή, η οποία είναι χορτοφαγική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φρούτα εποχής, φρουτοχυμούς, ροφήματα (τσάι, αφεψήματα, βότανα, ανάλογα με την εποχή), ένα πλήρες γεύμα την ημέρα (σαλάτα εποχής, φύτρα, ξηρούς καρπούς, κυρίως πιάτο (σούπες, όσπρια, ζυμαρικά, κτλ)) και συνήθως και γλυκό, για την Παρασκευή και το Σάββατο. Όποιος θέλει να φάει μαζί μας και την Κυριακή το επιπλέον κόστος είναι 5 ευρώ.
  • Έξοδα μετακίνησης του συντονιστή του εργαστηρίου στην Εύβοια.
  • Υλικά για το εργαστήριο.
Το Σαββάτο βράδυ, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του εγχειρήματος Τελαίθριον και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες και αυστηρά για 14 συμμετέχοντες.
Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε μας ένα mail στο info@freeandreal.org
Επίσης θα κανονιστεί car-pooling ανάμεσα στους συμμετέχοντες, οπότε στις δηλώσεις σας μέσω e-mail αναφέρατε αν έχετε αυτοκίνητο με χώρο και από ποια περιοχή θα μας έρθετε.


Για περισσότερες πληροφορίες στο http://news.freeandreal.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

newer post older post Home