Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: Παρατήρηση πουλιών στους υγροτόπους της Στροφυλιάς




Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων η 2η Φεβρουαρίου κάθε έτους και αποτελεί υπενθύμιση και επιτακτική ανάγκη για τη προστασία, διαχείριση και αξιοποίηση των πιο ευάλωτων οικοσυστημάτων που είναι οι υγρότοποι.

Την ημέρα αυτή του 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν υπογράφηκε η ομώνυμη Σύμβαση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων με την Ελλάδα να ανακηρύσσει δέκα υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και στα πλαίσια συμμετοχής της στο Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης (IBA GR098) της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιήσει οικοτουριστική επίσκεψη για παρατήρηση και καταγραφή πουλιών (birdwatching) στους υγροτόπους της Στροφυλιάς.

Καλούμε όποιους συμπολίτες και φυσιολάτρες ενδιαφέρονται με την συμμετοχή τους στην οικολογική δράση στο παρατηρητήριο ορνιθοπανίδας της λιμνοθάλασσας Προκόπου στις 10:00 π.μ. για να γνωρίσουμε τον «φτερωτό κόσμο».

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς ως αρωγός της οικολογικής δράσης θα μας διανείμει εποπτικά μέσα για την παρατήρηση (κιάλια-τηλεσκόπια) και ενημερωτικά φυλλάδια της προστατευόμενης περιοχής.

Η δράση ολοκληρώνεται με πεζοπορία εντός του δασικού παράκτιου οικοσυστήματος κουκουναρίας της Στροφυλιάς και στον αρχαιολογικό χώρο του τείχους των Δυμαίων.

Photo: Διονύσης Μαμάσης
Πηγή: EcoNews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

newer post older post Home